Restaurant-test

Postvæsenets nye historiske bygning.

I februar 1908 erhvervede Postvæsenet grunden af avlsbruger P. Hansen Kofoeds enke, hvor der indtil da, lå en gård. Købsprisen var 13750,-kr. Nu skulle der opføres et stateligt posthus, som også ville rumme telegrafvæsenet.

Arkitekt Mathias Bidstrup tegnede posthuset, og det var H.P. Bidstrups Byggeforretning, der de følgende 2 år stod for opførelsen af posthuset. Arkitekt Mathias Bidstrup var samtidig en af indehaverne af byggeforretningen. Byens borgere var ikke tilfredse med posthuset, da det åbnede i 1910. Man mente ikke, det fremtrådte som en administrationsbygning.

Arkitekten måtte forklare, at han var blevet bedt om at bygge et posthus med en særlig karakter.
Hovedmaterialet er i det ydre bornholmske natursten, et materiale der af flere sagkyndige findes, at være det ædleste, man kan anvende til offentlige bygninger her på øen.

Inspirationen til bygningen har været de gamle bindingsværksbygninger og ikke mindst
bindingsværkspartierne i vore gamle, karakteristiske klokke tårne.
Posthusets ydre ligner ikke andre danske Posthuse, men det var heller ikke meningen, for andre danske byer ligner heller ikke Rønne, forklarede Mathias Bidstrup.

Idag regnes det gamle posthus bygning for at være en af Mathias Bidstrups bedste og smukkeste, et hovedværk i tidens nationalromantisk stil.

Rønne Posthus fik en tilbygning i 1977 og en efterfølgende modernisering i 1995. Der blev drevet posthus i 102 år frem til 1. oktober 2012. Bygningen blev herefter overtaget af Ole Almeborg, der fik stue og 1. sal totalrenoveret. Det var Steenbergs Tegnestue der stod for den nye indretning. I stueetagen blev indrettet reception, opholdsafdeling og to værelser, og på førstesalen seks værelser. Rønne byforening havde rosende ord til ombygningen af Rønne Posthus på Lille Torv. Posthuset havde nu fået et formål, som kunne indpasses i den særegne bygning, uden at skæmme, konstaterede byforeningens formand Niels-Holger Larsen, som på foreningens vegne takkede både ejer og kommunens byggesagsbehandling. Herefter blev det udlejet og åbnede som Hotel i 2014.

1.april 2021 overdrages nøglerne til Kenneth Nielsen. Navnet bliver nu ”Det Gamle Posthus” Hotellet vil blive drevet videre som ”Hotel Det Gamle Posthus” på adressen Lille Torv 18, Rønne. Der vil ske ændringer i bygningens stueplan. Her skal skabes en indbydende og hyggelig restaurant, som åbner efteråret 2021. På 1. sal ligger hotellets 6 rummelige værelser, der alle løbende vil få fornyet indretning med bl.a. bornholmske malerier og møbler tilpasset husets stil. 2. etage står på nuværende tidspunkt tom, men her er ønsket at få skabt noget unik og brugbart på de ca. 200 kvm.

Vi byder dig velkommen til ”Hotel Det Gamle Posthus”

Kom indenfor og oplev charmen i en af de smukkeste gamle bygninger i Rønne – Det Gamle Posthus.

Værelserne er indrettet i hyggelige omgivelser, med de nødvendige faciliteter – centralt i byen.