Infomation


Kære Gæst

Velkommen og tak fordi du har valgt at bo hos os på Hotel det gamle Posthus.

Denne smukke bygning er fra 1910. Bygningen blev opført for Post Danmark til Post og Telegraf hus. Det har været posthus frem til 2012, i 102 år.

Bygningen blev opført af arkitekt Mathias Bidstrup, der blev bedt om at bygge et stort posthus i Rønne med særlig karakterer.

Mathias Bidstrup valgte derfor hovedmaterialer i det bornholmske naturstem, et materiale flere sagkyndige finder at være der ældste og ypperste man kan anvende til offentlige bygninger her på øen.

Dernæst og ikke mindst fik Mathias Bidstrup også det gode gamle bindingsværk skabt ind i bygningen i gamle karakteristiske klokketaarne.

Posthusets ydre ligner ikke andre danske posthuse, som heller ikke var Mathias Bidstrups mening med bygningen, for andre danske byer ligner heller ikke Rønne, som han sagde ”Sådan!”

I dag regnes det gamle posthus’ bygning for at være Mathias Bidstrups bedste og smukkeste byggerier han har skabt, et hovedværk i tidens nationalromantisk stil.

Siden blev bygningen solgt til Ole Almeborg, der fik stue og 1. sal totalrenoveret. Herefter åbnede det som Hotel i 2014 som har været lejet ud.

1.april 2021 overdrages nøglerne til den smukke bygning til Kenneth Gjerrow Koefoed Nielsen som køber og er den nye ejer. Kenneths planer for hotellet er, at kører det videre
som hotel, ”Hotel Det Gamle Posthus” på Lille Torv no. 18 Rønne.

Der vil en dag ske nogle ændringer i huset og hotellets plan! I stue plan skal en ombygning i gang, her skal skabes en indbydende og hyggelig restaurant
som åbner efteråret 2021.

På 1. sal ligger hotellets 6 rummelige værelser, alle vil løbende få fornyet indretning med tapet, Bornholmske malerier, møbler til husets stil.

2 sal. På nuværende tidspunkt står tomt, råt og urørt hen ca. 200 kvm. Kun behandlet af indersiden af tagsten, her er Kenneths ønske og plan, at få skabt noget brugbart og unikt.

Håber du/i har nydt opholdet og Bornholm.

På glædeligt gensyn på Hotel det gamle Posthus

Vh Kenneth & team

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Instagram