Infomation

Kære Gæst

I februar 1908 erhvervede Postvæsenet grunden af avlsbruger P. Hansen Kofoeds enke, hvor der indtil da, lå en gård. Købsprisen var 13.750,- kr. og der skulle opføres et stateligt posthus, som også ville rumme telegrafvæsenet. Arkitekt Mathias Bidstrup tegnede posthuset, og det var H.P. Bidstrups Byggeforretning, der de følgende 2 år stod for opførelsen af posthuset. Arkitekt Mathias Bidstrup var samtidig en af indehaverne af byggeforretningen. Byens borgere var ikke tilfredse med posthuset, da det åbnede i 1910. Man mente ikke, det fremtrådte som en administrationsbygning. 

Arkitekten måtte forklare, at han var blevet bedt om at bygge et posthus med en særlig karakter. Hovedmaterialet er i det ydre Bornholmske natursten, et materiale der af flere sagkyndige findes, at være det ædleste, man kan anvende til offentlige bygninger her på øen.

 Inspirationen til bygningen har været de gamle bindingsværksbygninger og ikke mindst bindingsværkspartierne i vore gamle, karakteristiske klokke tårne. Posthusets ydre ligner ikke andre danske Posthuse, men det var heller ikke meningen, for andre danske byer ligner heller ikke Rønne, forklarede Mathias Bidstrup. I dag regnes det gamle posthus bygning for at være en af Mathias Bidstrups bedste og smukkeste, et hovedværk i tidens nationalromantisk stil. 

Rønne Posthus fik en tilbygning i 1977 og en efterfølgende modernisering i 1995. Der blev drevet posthus i 102 år frem til 1. oktober 2012. Bygningen blev herefter overtaget af Ole Almeborg, der fik stue og 1. sal totalrenoveret. Det var Steenbergs Tegnestue der stod for den nye indretning. I stueetagen blev indrettet reception, opholdsafdeling og to værelser, og på førstesalen seks værelser. 

 Rønne byforening havde rosende ord til ombygningen af Rønne Posthus på Lille Torv. Posthuset havde nu fået et formål, som kunne indpasses i den særegne bygning, uden at skæmme, konstaterede byforeningens formand Niels-Holger Larsen, som på foreningens vegne takkede både ejer og kommunens byggesagsbehandling. Herefter blev det udlejet og åbnede som Hotel i 2014. 1.april 2021 overdrages nøglerne til Kenneth Nielsen. Navnet bliver nu ”Det Gamle Posthus” Hotellet vil blive drevet videre som ”Hotel Det Gamle Posthus” på adressen Lille Torv 18, Rønne. Der skeer ændringer i bygningens stueplan. Her er der skabt en indbydende og hyggelig restaurant, som åbnede 28. okt. 2022. 

 På 1. sal ligger hotellets 4 rummelige værelser, der alle løbende vil få fornyet indretning med bl.a. bornholmske malerier og møbler tilpasset husets stil. 2. etage står på nuværende tidspunkt tom, men her er ønsket at få skabt noget unik og brugbart på de ca. 200 kvm. Siden 28. oktober 2022 har Ketty og Jan drevet restaurant i bygningen og pr. 1. sept. 2023 overtager de også hotel driften. 

Håber du/i vil nyde opholdet og Bornholm.

På glædeligt gensyn på

Hotel Det Gamle Posthus

Ketty og Jan

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Instagram